Hoe kun je voedsel verspilling beperken
Oplossing
Wist je dat we 1/3 van al het voedsel dat we kopen weggooien?
Wat als we van restjes eens iets lekkers zouden maken?
Is voedselverspilling te voorkomen?
Ons afval kan worden onderverdeeld in drie categorieën: vermijdbaar, onvermijdelijk en mogelijk vermijdbaar.
Beperking van voedselverspilling
61% van het afval kan vermeden worden - voedsel dat opgegeten had kunnen worden als er beter mee was omgegaan.
19% is onvermijdelijk - denk bijvoorbeeld aan zaken als theezakjes of kippenbotten.
Recepten om voedselverspilling tegen te gaan
20% kan worden vermeden. Voorbeelden hiervan zijn: aardappelschillen, de stronkjes van broccoli en afgesneden bladeren.
Deze zijn goed eetbaar en wanneer je ze goed bereidt ook overheerlijk.
Was dit artikel nuttig?
Gerelateerde artikelen
- Mijn oven rookt een beetje tijdens het gebruik
 - Symbolen en functies op jouw AEG-oven
 - Hoe stel ik de dagtijd in op mijn oven?
 - Hoe kan ik het glas van mijn oven deur reinigen en hoe verwijder ik mijn ovendeur (video)
 - Na een korte stroomuitval verschijnt Demo op het display van mijn oven en wordt niet warm meer
 - Steamify® gebruiken op jouw AEG-stoomoven
 - Oven geeft foutmelding F215 weer op het display
 - Katalytische reiniging gebruiken op jouw AEG-oven
 - Zo ontkalk je je stoomoven
 - Op het display van de oven wordt een foutmelding weergegeven (begint met de letter F gevolgd door cijfers)